0
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟ
update

Η πλούσια ιστορία των ιαματικών λουτρών της Αιδηψού ξεκινάει από  τα αρχαιοελληνικά χρόνια χάρη στο πολύτιμο δώρο που έχει δώσει η φύση σ 'αυτήν, το νερό.
 

Σύμφωνα με τη μυθολογία, η θεά Αθηνά ζήτησε από τον θεό της φωτιάς, τον Ήφαιστο να δημιουργήσει θεραπευτικά θερμά λουτρά για να ξεκουράζεται ο Ηρακλής, μετά τους άθλους του. Ο Ήφαιστος ικανοποίησε την επιθυμία της θεάς Αθηνάς χτυπώντας με το θεϊκό σφυρί του, τους βράχους της γης και έτσι δημιούργησε τα θερμά ιαματικά νερά.


Η ιστορία τους όμως δεν σταματάει εκεί. Τα συναντάμε ξανά μέσα από τα κείμενα του Αριστοτέλη, του Πλούταρχου και του Στράβωνα. Στα Ρωμαϊκά Χρόνια, ο Ρωμαίος στρατηγός Σύλλας για να βρει ανακούφιση σε μια πάθηση που τον ταλαιπωρούσε, ευεργέτησε την πόλη χτίζοντας εκεί τα πρώτα λουτρά. Έκτοτε ακολούθησαν πολλοί αυτοκράτορες, Ρωμαίοι και Βυζαντινοί, οι οποίοι για να εκφράσουν τη μεγάλη ευγνωμοσύνη τους δώριζαν γλυπτά στην πόλη.


Στη συνέχεια, στη Βυζαντινή περίοδο, τα ιαματικά λουτρά γνώρισαν μια εγκατάλειψη καθώς θεωρήθηκαν κέντρα παγανιστικής λατρείας.


Αυτό όμως δεν στάθηκε εμπόδιο στην πραγματική αξία των ιαματικών λουτρών. Τον 20ο αιώνα μια νεοκλασική πόλη χτίζεται πάνω στη Ρωμαϊκή, σηματοδοτώντας μια νέα αρχή. Από την εποχή του Μεσοπολέμου μέχρι και σήμερα, επώνυμοι και μη, επισκέπτονται τα ιαματικά λουτρά της Αιδηψού για να απολαύσουν την ανακούφιση που προσφέρουν.


Τον 21ο αιώνα, με την άνθηση των SPA, η LATERMES ήρθε να γράψει τη δική της ιστορία στην πολύτιμη θεραπευτική ιδιότητα του ιαματικού νερού της Αιδηψού. Σήμερα σε υπερσύγχρονα εργαστήρια και κάτω από τις πιο αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής και ελέγχου ποιότητας, με συνεχή επίβλεψη ειδικών επιστημόνων δημιουργείται μια σειρά  φυσικών προϊόντων που μεταφέρουν στο σπίτι σας το Νερό της Αιδηψού, χαρίζοντάς σας την καθημερινή περιποίηση που αξίζετε!  

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…